Harz hegység v.1.0

A Harz avagy Harz hegység Németországban, Alsó-Szászország, Szász-Anhalt és Türingia tartományokban található. A Variszkuszi hegységrendszer maradványa, tagja a Német-középhegységnek. Ez Észak-Németország legmagasabb középhegysége, 1141,1 méterrel. 2006 óta nemzeti parkot alakítottak ki területén.

Neve a Hart német szóból ered, ami magyarul „hegyi erdő”-t jelent.

Németországban járva, kihagyahatatlan kiránuló, túrázó hely a Harz hegység, ezért nekifogtunk. Nagyon sok szép hely látogatható, azonban az időpontot rosszul választottuk meg, így a legnépszerűbb helyeken, mint a legmagasabb pontján (Brocken) illetve a Rappbode-i függőhídon nagyon sokan voltak így azok látogatása, most kimaradt, de nem került le a bakancslistáról. Kerestünk egy kevésbé látogatott, de szerethető helyet és itt bonyolítottuk le, az első Harz hegyi kirándulásunkat.

A hegység minden része csodálatos, sok kis “ékszerdobozzal”. Mindenkinek ajánlom, nem leszek terjengős, álljanak itt inkább képek a leírást megtámogatandók.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .